Prečo Vás lacnejšie www stránky vyjdú draho

Prečo sa nevyplatí investovať málo peňazí do realizácie www stránok? Ako sa môžu navýšiť náklady?
Zaujali sme Vás?
Zobraziť kontaktné údaje

Všade okolo nás sa niekoľko posledných rokov hovorí o šetrení a uťahovaní si opaskov. Hrozba finančnej krízy je strašiakom pre podnikateľov, firmy, ale aj bežných ľudí zamestnaných či už v štátnej správe alebo v súkromných spoločnostiach. Slovo šetriť počujeme niekoľkokrát denne z rôznych médií a už sa nie jeden z nás, pri kúpe služby či tovaru, rozhodol siahnuť po lacnejšom výrobku, či riešení.

S týmto trendom sa čoraz častejšie stretávame aj pri tvorbe web stránok, kde je konkurencia naozaj veľká. V každom meste sa nájde niekoľko firiem, ktoré Vám radi poskytnú svoje služby. Nepochybujem o odborných kvalitách žiadnej z nich, no často sa stane, že výsledný produkt z ďaleka nesplní očakávané ciele. No rozhodujúci faktor „cena realizácie“ je splnená a tým pádom je klient spokojný.

Web je pre firmu v súčasnosti veľmi dôležitý asistent, pomáha mu prezentovať sa, alebo všetok obchod, teda aj zisk prichádza práve odtiaľto. Pre všetky firmy je veľmi dôležité aby sa k nim klienti dostali v čo najväčšom množstve. Takisto je dôležité aby klienti, ktorí Vašu stránku navštívili sa aj pravidelne vracali a mali dobrý pocit, keď si ju prezerajú.

Všetko má svoju cenu a nie je možné robiť dobré riešenia za 10€.

Predstavme si, že sme si dali navrhnúť stránku a vybrali sme si najlacnejšiu ponuku. Cena bola tak nízka, že nezahrňovala žiadne SEO optimalizácie a grafiku navrhoval začínajúci grafik. Výsledkom je stránka, ktorá má menej zaujímavú grafiku a vo výsledkoch vyhľadávania sa objavuje niekde v strede z celkového počtu nájdených odkazov.

Takáto stránka nám prináša žiadny alebo len minimálny zisk. Na začiatku sme síce ušetrili zopár € na návrhu a realizácii, ale to je asi jediná výhoda, ktorú sme získali. Počas života takéhoto webu, sme v podstate stále v strate. Neustále nám unikajú potenciálni klienti, ktorí možno hľadajú presne to, čo ponúkame my. Keď si toto po nejakej dobe uvedomíme, môžeme spraviť 2 veci:

  1. Požiadať dodávateľskú firmu, nech vykoná potrebné práce na to aby stránka začala plniť svoj cieľ. Takéto požiadavky firmy považujú za úpravy existujúceho webu a za všetky vykonané práce musíte zaplatiť.
  2. Nájsť si nového dodávateľa a po predchádzajúcich skúsenostiach sa rozhodnete pre o čosi drahšie riešenie, ale o to kvalitnejšie.

Osobne tvrdím, že najlacnejšie riešenia sa nevyplácajú z dlhodobého hľadiska. Je stále najlepšie pristupovať ku každému webu osobitne a navrhnúť klientovi na mieru šité riešenie. Zistiť aké sú krátkodobé a dlhodobé ciele. Vypracovať plán realizácie, jednotlivých úkonov a podľa toho pripraviť cenovú ponuku. Takto budete mať prehľad o tom čo všetko treba vykonať aby bol Váš web úspešný.

Diskusia ku článku
  Pridať komentár
alex
11.12.2012, 10:43
len mala pripomienka - slovo vidu v slov. gramatike neexistuje. spravne a spisovne je vyjdu...
pisem bez diakritiky (tablet...), ale www.slex.sk:
vyjsť -jde -jdú -jdi! -šiel -jdený dok.


1. chôdzou sa dostať von, prejsť do voľného priestranstva ap.: vyjsť z izby, vyjsť na ulicu, vyjsť z kola, vyjsť hosťovi v ústrety; vyjsť si do poľa, na výlet vybrať sa

2. chôdzou sa dostať hore, vystúpiť: vyjsť na prvé poschodie, na samý vrch

3. (o nebeských telesách) objaviť sa na oblohe: o chvíľu vyjde slnko, mesiac

4. (o látkach ap.) dostať sa von, na povrch: mastnota vyjde navrch; pot mu vyšiel na čelo vystúpil; z rany vyšlo veľa krvi vytieklo

5. byť vydaný tlačou: kniha už vyšla, noviny dnes nevyšli

6. dostať sa z istého stavu, stratiť istú vlastnosť: vyjsť z choroby, vyjsť z formy, vyjdený z módy

7. vziať ako východisko: vyjsť z predpokladu, vyjsť z pokrokových tradícií

8. mať pôvod, vzísť: vyšiel z ľudu, popud vyšiel od neho

9. vyplynúť ako výsledok istého úsilia; podariť sa: výpočty mu (ne)vyšli správne, štart mu nevyšiel; to ti nevyjde!

10. vystačiť (význ. 2); vydržať: vyjsť z platu; so zásobami ako-tak vyjdú

11. zniesť sa (význ. 2), zhodnúť sa: vyjsť so susedmi

12. (o cene, sume ap.) dosiahnuť istú výšku; pripadnúť v istej výške: stavba ich vyšla draho; na každého vyšlo po 100 Sk ušlo sa

13. byť dostačujúci (čo do množstva), vystačiť: z mäsa vyšlo 10 porcií; z 3 m látky vyjde oblek

14. vyčerpať používaním, minúť sa, dôjsť: vyšli nám zásoby

l vyjsť školu vychodiť; nevyjde na krok z domu, nevyjde ani pred dvere stále je doma; vyjsť s farbou, s pravdou (von) povedať (celú) pravdu; vyjsť z konceptu ostať zmätený, stratiť duš. rovnováhu; vyjsť najavo; vyjsť navnivoč, nazmar skaziť sa, zničiť sa; vyjsť na posmech stať sa predmetom posmechu; vyjsť na mizinu, na žobrácku palicu, expr. na psí tridsiatok stratiť majetok, všetky (hmotné) prostriedky;

nedok. vychádzať -a, vychodiť2

  Reagovať
Ondrej Balko
11.12.2012, 11:50
Ďakujem za upozornenie na chybu ;-)   Reagovať