8 tipov pre marketing na facebooku

Facebook jedna z najväčších sociálnych sietí na internete, je preto dôležite využiť potenciál tejto siete a získať tak nových zákazníkov. Ponúkame vám 8 tipov pre lepší manažment svojho marketingu na Facebooku,
Zaujali sme Vás?
Zobraziť kontaktné údaje

Na sociálnej sieti Facebook sa spája niečo cez miliardu ľudí (z toho 1,5 milióna slovenských používateľov) či po osobnej alebo profesionálnej stránke. Vďaka tejto najväčšej sociálnej sieti môžete profitovať.

Existujú 3 typy, vďaka ktorým môže vaša firma či projekt profitovať a získať tým nových zákazníkov, či fanúšikov.

  1. Facebook stránky
  2. Facebook reklamy
  3. Facebook aplikácie

Momentálne sa viac ako 55% používateľov Facebooku prihlási na svoj účet minimálne jeden krát denne. Najväčším publikom tvoria používatelia vekom nad 35 rokov, čo sú ľudia, ktorí majú reálne príjem a teda peniaze. Ľudia v tejto vekovej kategórii sú najdôležitejší pre profit.

Používatelia pod 25 rokov sú väčšinou študenti, ktorí sú pre vás menej zaujímavým publikom. To záleží však aj od vašej ponuky. Ak ponúkate školské potreby, ruksaky, skate botasky a podobne, určite sa budete zameriavať na túto vekovú kategóriu.

My vám ponúkame niekoľko tipov pre lepší manažment svojho marketingu na Facebooku.

1. Budte aktívny

Pridávajte na svoju Facebook stránku minimálne jeden post denne. Či už sa jedná o jednoduchý status, ktorým dávate svojim fanúšikom vedieť čo nového alebo zdieľate nejaký zaujímavý link, ktorý sa týka vašej činnosti, ktorou sa zaoberá váš biznis.

Určite nezdieľajte reklamy a propagáciu nasilu. To spôsobí opak toho čo chcete dosiahnuť. Nezobrazí sa to toľkým ľuďom. Skúste radšej niečo nevinné, prípadne skryté. Ľudia by to mali lajkovať a šíriť sami od seba. Na vnútený post či reklamu zareagujú skôr negatívne, väčšinou zrušia Like vašej stránke.

2. Budte kreatívny

Vymýšľajte spôsoby, ktoré budú zaujímavé pre vašich fanúšikov. Môžete vymyslieť súťaž typu hlasovania. Vyberte 2 produkty, ktoré predávate, položte otázku, ktorý z nich je krajší. Vyberiete jedného z hlasujúcich a vyhrá konkrétny produkt, za ktorý hlasoval.

3. Budte vtipný

Vtipné obrázky spojené s vtipnou textom fungujú skvele. Vymyslite nejaký vtipný obsah a spojte ho s tým, s čím podnikáte a máte o úspech postarané. Ľudia to začnú hromadne šíriť sami od seba.

4. Budte ohromujúci

Mnoho stránok funguje na podobnom princípe. Ukážte svojim fanúšikom nádherné fotky prírody, pláže či výrobky s nádherným dizajnom. Pridajte k tomu zaujímavý fakt a je to. Nedoporučuje sa kopírovať fotky z iných stránok.

5. Budte štedrý

Najlepšie fungujú zľavy, či akčné ponuky, ktoré každému niečo prinesú. Dajte im dôvod, aby o sa zapojili. Dávajte si však pozor. Ak vytvoríte súťaž založenú výhradne na vylosovaní jedného z komentujúcich, tak počet zdielaní veľký nebude. Dôvodom je to, že nikto predsa nechce znížiť svoje šance tým, že pozve do hry niekoho ďalšieho.

6. Budte originálny

Nikoho predsa nezaujíma komerčná záležitosť ako napríklad, že Miley Cyrus otehotnela. Možno ju veľa ľudí počúva, ale skúste sa zamerať na niečo originálnejšie a váš obsah bude zdieľaný.

7. Budte cieľavedomý

Kontrolujte pravidelne svoje štatistiky Facebook stránky. Zamerajte sa na skupinu ľudí, ktorí najviac lajkujú a komentujú vaše príspevky. To všetko môžete vidieť v štatistikách a vďaka tomu môžete zacieliť platenú reklamu, aby sa zobrazovala výhradne tej skupine ľudí, ktorí sú pre vás najdôležitejší.

8. Spájajte ľudí

Ak nastane nejaká veľkolepá udalosť, podeľte sa o ňu. Bol zvolený nový prezident? Vyhrali sme majstrovstvá sveta vo futbale? Šírte to

Týmto spôsobom spojíte svojich fanúšikov do určitej skupiny ľudí, ktorí budú navzájom komentovať a lajkovať.

V prípade že potrebujete pomôcť s vytvorením facebook stránky, obsahu alebo grafiky. Je tu pre vás služba vytvorenie a správa facebook profilov

Diskusia ku článku
  Pridať komentár