Fonty na web stránku zadarmo s Google webfonts

Tip pre Vás. Spôsob akým môžete umiestniť zadarmo na svoju web stránku originálne fonty.
Zaujali sme Vás?
Zobraziť kontaktné údaje

Písmo (font) na webe je veľmi dôležitý prvok. Využíva sa pre logá, nadpisy a bežný obsah. Ak chcete zlepšiť dizajn web stránky fonty sú jednou z vecí, ktorá Vám v tom určite pomôže. Za kvalitné a originálne fonty však väčšinou musíte zaplatiť nemalé sumy. Cena jedného rezu italic, bold, alebo regular stojí 25 dolárov a vyššie.

Kde nájsť pekné fonty pre svoj web a zadarmo?

Existuje možnosť využitia Google fontov, z ktorých sa dajú vybrať naozaj pekné kúsky. Na stránke Google Fonts https://www.google.com/fonts nájdete prehľadný zoznam rôznych fontov od výmyslu sveta. Prepojenie je veľmi jednoduché. Jednotlivé fonty stačí prelinkovať do hlavičky index súboru vašej stránky. Potom v CSS súbore jednoducho zadáte do príkazu font-family názov fontu, ktorý ste si vybrali.

Okrem tohto jednoduchého vloženia, máte ešte možnosť vloženia pomocou vygenerovaného Javascript kódu alebo príkazu @import. Ukážky ako vkladať kód nájdete tu https://developers.google.com/fonts/docs/getting_started

Problém týchto fontov môže byť len v tom, že väčšina z nich neobsahuje české a slovenské znaky s diakritikou. Existuje na to riešenie. Zadajte do políčka Preview Text písmená ňčšťľ, a hneď uvidíte, ktoré fonty tieto písmená podporujú.

Licenčné podmienky

Všetky fonty sú Open source. To znamená, že si budete môcť voľne zdieľať vaše obľúbené fonty s priateľmi a kolegami. Dokonca si ich môžete prispôsobiť pre vlastnú potrebu, alebo spolupracovať s pôvodným dizajnérom na ich zlepšení. Môžete ich použiť akýmkoľvek spôsobom chcete, či súkromne alebo obchodne – v tlači, na vašom počítači alebo na vaše webové stránky.

Diskusia ku článku
  Pridať komentár