10 tipov ktoré vylepšia obsah stránky

Tipy na zlepšenie obsahu Vašej webovej stránky.
Zaujali sme Vás?
Zobraziť kontaktné údaje

1. Zaujímavý a lákavý nadpis

Každý návštevník web stránky si ako prvé všíma nadpis. Pokiaľ ho zaujme nadpis, dostane sa k ďalším častiam na stránke. Pútajte návštevníka neustále.

2. Obsah

Nestrácajte zákazníka. To docielite tak, že všetky dôležité informácie o vás alebo vašej spoločnosti nevyčerpáte v nadpise. Šetrite si ich hlavne na obsah, kde návštevník vašej stránky nebude mať dôvod opustiť stránku z dôvodu nezaujímavých informácií.

3. Niekedy detaily robia úspech

Hľaďte v textoch na detaily. Rozlišujte dôležité vety alebo slová tučným písmom, taktiež používajte pod nadpisy a prehľadné odstavce. Každý návštevník sa rád pozerá na prehľadnú stránku, na ktorej je poriadok. Takáto stránka navyše pôsobí dôveryhodne.

4. Nepreháňajte to s komplikovanosťou textov

Snažte sa vaše texty písať jednoduché a stručné. Zbytočne nepoužívajte veľa odborných a nezrozumiteľných slov a viet. Dbajte na to, aby návštevník vašej stránky dočítal všetky dôležité informácie do konca. Preto píšte radšej stručné, ale za to výstižné texty.

5. Zaujmite návštevníkov ale aj robotov

Snažte sa používať texty, ktoré budú na zákazníka pôsobiť lákavo, no budú zaujímať aj všetky roboty vyhľadávačov. Zvýraznňujte slová, ktoré sú často vyhľadávané. Možno len vďaka nim sa návštevník dostane ľahšie na vašu stránku.

6. Niekedy je menej viac

Dávajte si však pozor a nepreháňajte to. Pri podozrivo nahustenom texte s kľúčovými slovami to môže pôsobiť ako Black Hat SEO technika.

7. Nezabudnite využiť sociálne siete

V súčasnosti je trendom mať svoju stránku alebo firmu aj na sociálnych sieťach. Je to veľmi užitočná príležitosť ako zvýšiť návštevnosť a povedomosť vašej stránky. Vyhľadávače indexujú hlavne nadpis, ktorý by mal obsahovať hlavné kľúčové slovo a to názov vašej stránky alebo firmy. Spolu s nadpisom indexujú aj obsah a to konkrétne obsah príspevkov z Facebook timeline, Twitteru alebo Google Plus. Obsah je vo vyhľadávačoch veľmi ľahko vyhľadateľný, takže si dajte záležať na tom aké príspevky pridávate na sociálnych sieťach.

8. Alternatívne texty obrázkov

Pekná stránka musí obsahovať pekné obrázky. Avšak to nerieši nič čo sa týka SEO. Ak chcete, aby vami použité obrázky mali aj iný účel, ako len spríjemniť stránku, zadajte im alternatívny text a budete opäť o čosi vyššie vo vyhľadávačoch.

9. Jazyk

Veľmi vám pomôže výber jazyka alebo reči. Zamyslite sa nad tým čo poskytuje vaša stránka. Ak sa zameriava na medicínu, nebojte sa používať odborné slová. Keď sa skôr zameriava na mladú generáciu a študentov, neváhajte použiť slangovú reč.

10. S flashom ďaleko nazájdete

Ak chcete mať kvalitné SEO a vysokú návštevnosť, nemajte vytvorenú stránku vo flashi. Technologicky vyhľadávače nedokážu preskenovať túto technológiu a tak ju len ťažko zaradia do vyhľadávania, nie to ešte na popredné miesta. Flash vám síce vytvorí originálnu rozmanitú grafiku stránky, ale to už v súčasnosti dokáže aj HTML 5 spolu s CSS 3, ktorá nemá žiadny problém s indexovaním.

Diskusia ku článku
  Pridať komentár