Web stránka na mieru

Tvorba web stránok na mieru. Prečo mať vlastnú web stránku na mieru?
Zaujali sme Vás?
Zobraziť kontaktné údaje

Dnešná doba prináša neobmedzené možnosti využitia internetu, s čím súvisí aj jeho rozmach v posledných rokoch. V tomto virtuálnom priestore sa nachádza pestrá paleta webových stránok od najjednoduchších až po programátorské skvosty. Ich účelom je informovanie, obchodovanie, trávenie voľného času, relax i zábava.

V súčasnosti je pre podnikateľov a firmy vlastná web stránka nielen skvelou propagáciou, ale priam nevyhnutnosťou. Dnes je podnikanie nielen reálne, ale aj virtuálne. V tejto IT – dobe ak nie ste na internete, ako by ste neexistovali. Ak neexistujete nepracujete, ak nepracujete nezarábate. Preto je nutnosť webovej prezentácie skoro nevyhnutná.

Web stránka na mieru

Ako už napovedá samotný názov, ide o stránku tvorenú na mieru – teda podľa presných požiadaviek a potrieb klienta. Aj pri stavbe domu dáva človek do rúk dôveru odborníkom, ktorí mu vystavajú podľa jeho predstáv a požiadaviek funkčný základ jeho stavby(bývania). Dnes je potrebná, ba priam nutná táto odbornosť a osobitý prístup aj pri výstavbe webu.

Prečo mať vlastnú web stránku na mieru?

Dôvodov je hneď niekoľko.

  1. Web na mieru zabezpečuje profesionálny prístup k zákazníkovi a kladie dôraz na individuálne riešenia jeho potrieb. Na stránku tým klient dostane nielen to čo chce, ale hlavne čo potrebuje.
  2. Predplatenou starostlivosťou (najčastejšie rok) klient získava komplexnú starostlivosť bez ďalších poplatkov. Zákazník sa nemusí sám(a pritom taktiež spoplatnené) starať o funkčnosť, aktualizácie a pod.
  3. Tvorcovia webu využívajú poznatky nielen z IT oblastí, ale aj z oblastí marketingu, reklamy a PR. Ide o to stránku správne „predať“.
  4. Tvorcovia garantujú flexibilitu a aktuálnosť údajov.
  5. Kladie sa dôraz na web dizajn, obsah (copywritting), i-marketing, vďaka ktorým stránky dosahujú požadovaný „úspech“.
  6. Pri grafickom spracovaní sa okrem iného dbá aj na trendy. Tvorcovia zvažujú umiestnenie každého modulu, aby bol zobrazený na správnom mieste.
  7. Dnes sa už používajú praktiky na jednoduché vyhľadávanie. Web je situovaný tak, aby bol k nemu a hlavne v ňom jednoduchý prístup.
  8. Využíva redakčný systém na správu systému (CMS), ktorý je prispôsobiteľný podľa požiadaviek klienta.

Okrem webu na mieru má klient samozrejme aj iné možnosti, ako si zriadiť vlastnú stránku. Ide o tzv. „krabicové verzie“ stránok (www.webareal.sk, eshop-ryhlo.sk). Tie sa odlišujú tým, že v „krabicovej forme“ dostanete hotový produkt. Tieto weby sú ale často neoriginálne, pretože takýto produkt je šírený v rovnakej forme pre všetkých a má neoriginálnu - stereotypnú grafiku. Lákavá je zdanlivo nízka cena. Použijem opäť analógiu s domom. Pri webe na mieru dostanete komplexný funkčný web (plne vybavený skolaudovaný dom) a cena sa je tým pádom o niečo vyššia. Pri krabicových verziách kupujete základný web za základný poplatok (holostavba). Za každú ďalšiu úpravu, alebo rozšírenie webu si však musíte priplatiť (v dome si nainštalujete vodu, plyn...) nehovoriac o mesačných poplatkoch za stránku. Je to ako by ste potrebovali dom na bývanie a kupovali si tehlu po tehle. Je to neefektívne a vo finále predražené. Rovnako redakčný systém nie je prispôsobený požiadavkám klienta.

Diskusia ku článku
  Pridať komentár